Добре дошли

Потребителско име:

Парола:


Запомни ме

[ ]

Свържи се с нас

Форуми

Отиди на страница   <<      
Редактори:Kobri, Lucky, SleepWalker, perfektnoto savur6enstvo, Lummox, -ThugLife-, Xfirb, pochti perfekten*, Keep Hope Alive
Автор Отговор
Xfirb
пн май 15 2017, 02:34
Staff & Forum Moderator
Регистриран потребител #31835
Регистриран: пт мар 03 2017, 12:04
съобщения: 75
Здравейте,

Това са предложенията за промяна и от мен, те са системно променяне на някои от настройките:

- При специален ден (War, Knife, Zombies…) куката (Crowbar) да няма толкова сила при удар – да се направи, както при команда /box
Мисля, че в момента е несправедливо спрямо CT

- Възможност за разделяне на различни отбори (в момента, за да разделим два отбора или играч даваме /FD (Free day) на единия)
Мисля, че ще има най голямо приложение при футбола, но мисля, че е приложимо и при други игри (Race, KZ, Плуване) – Лично аз бих го използвал и вместо да казвам или пиша Nick-name на даден играч, които искам да направи нещо, (с тази възможност бих казал просто всички от “Team1” на позиция за Race, вместо да изброявам имената на четиримата играчи.)
Как си го представям
(Skin) Шапка която се появява на главата на играча и свети някакъв цвят, като при скина на FD (Примерно Team 1 – Червен, а Team 2 – Син, Team 3 – Зелен, Team 4 – Бял, Team 5 - Черен)

- Възможност за премахване на горното, както и на Free day (Free day, Може да се даде от всеки CT, Понякога стават грешки.

- Да се добави No Reconnect Time – или нещо подобно, което да забрани за някакъв период (Пример: 30 секунди) да играч, които е излезнал да влезне отново.


[ Редактирано пн май 15 2017, 02:35 ]
Най-отгоре
{SENDPM=31835}
Vesko Jechev
пн май 15 2017, 04:51
Регистриран потребител #31364
Регистриран: сб ное 19 2016, 12:52
съобщения: 43
Здравейте,бих попитал,защо админите не се редуват на часове? Над 5 админа сте и влизате по-различно време,разбираме имате работа,но останалите играчи,които се опитват да играят не могат,защото 10 годишните влизат по 5-6 мапа 2-ки и фк. Бих предложил да се редуват през 30 или 1 час да има админ,защото не става игра така! Понякога в сървъра няма нито един админ,а вечер влизат над 3 админа.
Най-отгоре
{SENDPM=31364}
KA3YC
пн май 15 2017, 05:58
Регистриран потребител #30595
Регистриран: вт апр 19 2016, 08:12
съобщения: 15
Не е нужно. Има прекалено много плъгини срещу борбата със такива ИНВАЛИДИ. CT веднъж и следващите 2 мапа си почивка, освен ако администратор не те премести!
И във връзка със играта като надзирател - също има още един чудесен плъгин, който ще намали злоупотребата със своеволното преместване към CT - CT BAN - Баннат веднъж за определен период, да не може да се премества към отбора на надзирателите до изтичането на забраната!
Най-отгоре
{SENDPM=30595}
Xfirb
нд юни 04 2017, 01:01
Staff & Forum Moderator
Регистриран потребител #31835
Регистриран: пт мар 03 2017, 12:04
съобщения: 75
Здравей,
Правилата в JailBreak Extreme, според мен трябва да се обновят, да се добавят новите
Това са предложенията от мен, нека ги обсъдим всички играчи и тези които админите решат да включат или променят. Сървърът ми харесва страшно много от около 3 месеца си играя редовно в него, но виждам пропуски в правилата и възможност за различно тълкуване на някои правила

Правила и за двата отбора
1. Бутоните по картата за различните игри се натискат само от Саймън. Останалите играчи нямат право да ги натискат, без разрешението му.
2. Забранено е блокирането и преченето по вратите на килиите и изолатора.
3. Забранено е използване на бъгове по картите.
a. Излизате от Килии и Изолатор посредством минаване през стени/под
b. Бъгване на Игри по картите и Last Request /Duel menu
4. Забранено е зареждат кръвта по време на дуели или специални дни.
5. Забранено е подсказването по време на игра с въпроси, твърдения и подобни.
6. Забранено е смяна на оръжие при пуснат специален ден – Не важи за Свободен ден.
a. При пуснат специален ден, без оръжие (Zombie day), затворниците нямат право да вземат оръжие – оръжието с което са пуснати е Knife, вземането на оръжие се брой за смяна на оръжие.
b. При пуснат Специален ден (HNS), абсолютно забранено е убиването на полицай.
7. Забранено е самоубийството.
8. Забранено е убиването на съотборници. – Не важи при пуснат /BOX
9. Забранено е възпрепятстват на играчи да изпълнят дадена задача, освен ако не са в съревнование/игра помежду си (Примери:
a. при Race, между двама затворника: Затворниците, които участват пряко в играта, могат да си пречат един на друг. Другите затворници, и полицаите, които не участват пряко в Race, не могат да се намесват или да пречат.)
b. При поставена индивидуална задача (скок от кула), Играчите които не са на ред да скачат нямат право да пречат на Играчът изпълняващ задачата.
10. Начало за изпълнение на команда е нейното написване, краен срок за изпълнението на командата е края на времето дадено от Саймън. – Не важи за команди които са активни веднага – …Които излезе от килии умира, …Отклонил се умира.
11. Забранено е всичко (използване, вземането, хвърляне, преместване) и всички игри свързани с С4 (Bomb) и Щит (Shield)
12. При пуснат Специален ден (без при Свободен ден – Free day, HNS) e забранено използването на Last Request menu (/LR или /DUEL)
13. При зададена команда „до, на, събрани…“ пример: do isolator, na zadna stena, na liniq sybrani. Неизпълнена команда се счита, когато между целта и затворникът има достатъчно разстояние, че да влезне друг играч. Пример: При дадена команда от Саймън „на задна стена в изолатор“ – Между задната стена и затворникът трябва да може да влезне друг играч, само тогава командата се счита за неизпълнена.
a. При команда „…Събрани“ когато има не изпълнение на командата, се убива само последния затворник от малката група
b. Когато към команда „…Събрани“ има пояснение „малка група умира“ т.е Командата е „… Събрани, малка група умира“ се убиват всички затворници от по малката група, в редки случаи, когато групите са равни се убива групата, която последно се е формирала, групата на последно застаналия затворник, включително и самият него. 
Забранени игри и команди
1. Команди/игри и близки до тях са забранени
a. Last duck mre, Last up mre, Last Jump mre
b. Който ме доближи умира.
c. Команди свързани с цвета на скина - Симон, казва ще попитам един Затворник дали скина му е Жълт, ако познае живее, ако не познае умира.
d. Подтикване/принуждаване на затворници да се самоубиват
e. Команди, които се базират единствено на стрелбата на надзирател/и и късмета на затворник/ци – Симон, казва ще попитам един Затворник дали да стрелям и ако каже „да“ един от вас, включително и той ще умре.
f. Убиване на затворник, които не е участвал в играта – Симон, казва пускам бокс само *** и *** (само двама затворника) се биете, които победи посочва един затворник, които (не е участвал пряко в играта) да умре.

Правила и задължения на Полицаите/Надзиратели

1. Надзирателите нямат право да убиват затворниците без основателна причина.
2. Надзирателите нямат право да пречат на Саймън (включително използвайки микрофона)
3. Надзирателите нямат право да дават команди на затворниците. – само Саймън има това право
4. Надзирателите нямат право да дават оръжия на затворниците или да ги хвърлят по картата с цел затворник да ги вземе и да убие полицай.
a. – Полицай дава оръжие на затворник „х“ и му казва да убие Саймън.
b. – Изключени се прави само, ако Саймън е задал игра, която изисква от затворниците да бъдат с оръжие, само тогава Надзирател или Саймън, може да даде на затворниците оръжие (бокс с оръжия, стрелба по мишена)
5. Забранено е на надзирател (и Саймън) да влиза в тунели и шахти преди изтичане на времето от първия таймер (120 секунди / 2минути от началото на рундът)
6. Надзирателите нямат право да пребивават (стоят) в оръжейната стая (gunroom) или на линията на вратата на оръжейната стая, без основателна причина, освен при пуснат специален ден (без при Свободен ден – При него нямат право да го пазят, включително да го наблюдават с цел да видят затворниците които влизат/излизат от него). Основателна причина за престой на полицай в оръжейната стая, може да бъде: смяна на оръжие при нужда, презареждане на кръв или в преследване на избягал затворник.
7. Надзирателите нямат право да стоят върху оръжие, включително и по картата.
8. Надзирателите нямат право да местят оръжия, включително и в оръжейната стая (gunroom).
a. – Изключение се прави само, ако Саймън е задал игра която изисква от затворниците да бъдат с оръжие, само тогава Надзирател или Саймън, може да донесе на затворниците оръжие
b. – Ако на надзирател (или Саймън им) свършат амунициите в оръжието което използват или по някаква причина искат да си сменят оръжието с което са започнали(не важи при активен специален ден), могат да си вземат ново оръжие само от оръжейната стая (gunroom),
9. Надзирателите нямат право да бъдат участници в каквито и да е игри и да се считат за участници, дори при заповед от Саймън. –Изключение при пуснат Специален ден
10. Надзирател няма право да бъде Саймън в повече от два последователни рунда, ако и другите надзирателите искат да бъдат.
11. Ако полицай убие затворник без причина, на следващия рунд е задължен да даде свободен ден (Free day /FD) на съответния затворник.
12. Надзирателите нямат право да злоупотребяват с „Reason“ менюто.
13. Надзирателите имат право да убият затворник, който:
a. е влезнал в стаята с оръжията.
b. не е изпълнил дадена команда навреме, включително и неизпълнение на стара команда. (изключение се прави само, ако затворникът е бил Свободен ден Free day и сега му е свършил)
c. е влязъл или излязъл от тунел.
d. е напуснал килията преди първа команда и не са минали 60 секунди от началото на рунда.
e. си зарежда кръвта или бронята без разрешение.
f. е ударил или убил надзирател.
g. е натиснал някои от бутоните по картата без разрешение
h. е загубил съревнование (игра/надпревара) с друг затворник
i. пречи (бъгва) врата (на килии или изолатор) да се отвори
j. бъгва игра от картата или дуел от Last Request
k. притежава оръжие. (в това число и гранати HE, Flash, Smoke)
14. При убийство на затворник, който умишлено е пречил в ликвидацията на негов съотборник, надзирателят не е длъжен да му дава свободен ден, следващия рунд.
15. Надзирателите са длъжни да защитават Саймън и активно да следят неговите нареждания.Изключение, ако надзирателят наглежда затворник, който притежава свободен ден или се опитва да намери избягал затворник.
16. Надзирателите нямат право да изискват от затворник да изказва местонахождение на друг затворник или ако не е изпълнил/загубил някаква команда/игра.
17. Надзирателите имат право да убият последния оцелял затворник, ако той не използва „Last Request“ менюто.
18. Само Саймън може да разреши зареждането на кръв/броня от затворник
Правила за Саймън


1. Правилата за надзиратели се отнасят и за Саймън
2. Саймън е длъжен да дава ясни, разбираеми команди, написани на Български език с латиница, (пример: изолатор = izolator, килия = kiliq/kilia, събрани = subrani/sybrani) да разделя различните действия, които е задал в командата си, чрез препинателни знаци и да използва предлози при задаване на местоположение.
a. На Английски се допускат само думите:
1. Freeze
2. Duck
3. Jump / Long Jump
4. Bunny Hop
5. Run
6. Walk
7. Gun
8. Open
9. Time
10. Hit
11. Tag
12. Race
13. Специалните дни + Box
b. Не е позволено съкращението на думи (Правилно: Freeze v izolator | Грешно: FZ v izo) освен изброените:
1. KZ = Kreedz
2. FD = Free day
3. HNS = Hide 'n' Seek
4. LR = Last Request
5. Bhop = Bunny hop
c. Допускат се минимални грешки при задаване на команди. (Примерно: вместо Freeze – Freze/Freez/Greeze,
3. Саймън е длъжен да дава достатъчно време за изпълнението на командите, които изискват време (има команди които не изискват време за изпълнение)
4. Саймън е длъжен да спазва следния ред при задаване на команди:
a. Команда. Пример: „в изолатор на задна стена.“
b. Отваряне на всички необходими за изпълнението на командата врати (килия/изолатор) /open (за отварянето на вратите на килия) и отваряне на вратата на изолатор (ако е необходимо)
c. Достатъчно време за изпълнение на командата. – Пример: /Time 15

В този пример редът може да се промени за отварянето на вратата на изолатор, може да се премести на първо място. Важно е когато е дадено време за изпълнение на командата между крайната цел на затворник и самия затворник да няма никакви препятствия, които (да не могат да бъдат заобиколени/прескочени или) да му пречат да изпълни командата.
а. Отваряне вратата на изолатор.
б. Команда.
в. Отваряне вратата на килия.
г. Достатъчно време за изпълнение на команда.
В случай, че вратите не са били отворени (бъгнати от затворник), а време е дадено, Саймън е длъжен да отвори вратите отново и да зададе ново време за изпълняване на командата

5. Ако Саймън зададе команда към определен затворник, то другите, които не са назовани са длъжни да продължат изпълнението на тяхната (стара) команда.
Пример: Саймън задава заповед "na liniq freeze" – Всички затворници трябва да бъдат на линия, след което Саймън дава нова команда, която гласи: “Kuka v kraqt”, само затворникът с кука се мести в краят на линията, всички други остават на линия.
Забележка: При всяка от командите (в примера) Саймън е длъжен да дава време за изпълнението на командата.
6. Саймън е длъжен да спазва следния ред при задаване на игри/състезания/съревнования между затворници:
a. Коя игра ще се играе
b. Затворници, които ще играят
c. Правила, които трябва да се спазват в играта
d. Кои печели или кои губи | кои живее или кои умира
e. Кога започва играта
- Забранено е игри, при които затворниците могат да тръгнат сами да започват след изтичане на време (след time) – такива игри са: състезание, футбол, Чупене на стъкла и други подобни. При тях може да се използва за начало на играта: стреляне с оръжие, писане или казване на start, go или други команди
Забележка при определяне на начало на играта, когато напише/каже start и реши да подлъжи затворниците, Саймън няма право да използва дума, която има корен, определената дума за начало на игра (пример за неправилно: Саймън е казал, за начало на играта, когато кажа старт, Саймън подлъгва затворниците с думи: стартов,стартер,старост)
- Игри които имат собствен закъснител, победител не е първия минал го или при тях не се изисква затворниците да се местят (т.е не могат да започнат по рано) могат да се пускат след изтичане на време (Въртележка, преса със шипове, руска ролетка, Срок от кула, Минаване на лазери – ако не е състезание)
7. Когато Саймън задава игра „твърдения“, той е длъжен предварително да:
a. е определил как се дава отговор (в чат или определено поле се счита за вярно)
b. да определи кой е победил/загубил или кой живее/умира
c. да пише изреченията си правилно и да знае точния отговор
d. да даде достатъчно време за обмисляне на твърдението
8. Саймън няма право да пуска една и съща игра да се играе отново, от едни и същи затворници (пример1: играта 1,2,3 повече от един път, пример2: играта руска рулетка може да се пусне втори път, ако и двамата играчи от първия път са сменени от играчи, които до сега не са я играли в този рунд)
9. Саймън няма право да задава игри, състезания, съревнования на един и същи играч постоянно – т.е. докато затворникът умре.
10. Саймън има право да пусне специален ден, само в началото на рундът, като той е длъжен да уведоми останалите играчи за това си намерение.
11. Саймън няма право да пуска два поредни рунда специален ден
12. Саймън няма право да пуска специален ден, които вече е игран в тази карта – Изключение за т.11 и 12, когато от края на картата остават по малко от 4 минути (Timeleft)
13. Саймън няма право да пуска бокс или да дава команди при активен специален ден
14. При избор на Саймън да пусне бокс той е длъжен да уведоми затворниците за това си намерение, преди да бъде активен боксът.
15. При съревнование между няколко затворника и определена награда от Саймън, затворникът да избере някои от конкурентите си в играта да умре – Затворникът може да избере само един затворник, които задължително е играл тази игра с него.
16. Ако Саймън бъде убит последната му команда е валидна само, ако за изпълнението й е дадено време.
17. Ако Саймън не е посочил, кой е победител и кой е победен в дадена игра, тя се счита за неизиграна т.е никои не е умрял/загубил/спечелил от играта и тя може да се даде отново на същите затворници.
18. При игри в които затворниците не виждат резултатът, Саймън е длъжен да го покаже поне на един затворник. (такива игри са въртенето на стрелка в някои изолатори, при които затворниците не виждат (резултатът) стрелката.
19. Саймън няма право да дава команди, които вече са нарушени от затворник и след това да го убие за неизпълнение на командата. Пример килиите са отворени, затворник е извън тях и Саймън даде команда (koito Izlezne ot kilii umira)

Правила и задължения за затворниците

1. Затворниците нямат право да използват оръжия по време на бокс.
2. Затворниците нямат право да си зареждат кръвта/бронята.
3. Затворниците нямат право да влизат в оръжейната стая.
a. Изключение за т.1,2,3 е само ако Саймън не е дал изрично разрешение.
4. Затворниците нямат право да изказват свои съотборници на надзирателите относно тяхното местонахождение
5. Затворниците нямат право да изказват свои съотборници на надзирателите относно неизпълнение на команда
6. Затворниците нямат право да подпомагат убийството на съотборници по никакъв начин, включително да му хвърлят взето от тях оръжие с цел да бъдат видени с оръжие и убита за притежанието му
7. Затворниците нямат право да напускат периметъра на килията си, докато не са получили команда да го направят или не са минали 60 секунди от началото на рунда.
- Правилото не важи за играча, който притежава свободен ден.
8. Затворниците имат право да възпрепятстват/убиват съотборници при бокс и игри, които изискват конкуренция между затворниците.
9. Затворниците (без значение дали имат свободен ден) нямат право да влизат в тунел при нормален ден.
10. Забранено е да питате за мятане в отбора на полицаите


Пояснения за някои команди
1. Freeze / замръзни / мирно – Изпълнена е командата само кога играчът е застанал изправен и не мърда, включително мишката. Допълнение, ако играчът се намира на превозно средство изпълнена е командата, когато и превозното средство не се движи, изключение се прави само когато играчът се намира във вода или въздуха
2. Duck / клекнали - Изпълнена е командата само кога играчът е клекнал, при тази команда играчът може да движи мишката си. Допълнение при команда Duck, играчът няма право да подскача (дори на място)
3. Когато при зададена команда с изрично посочване на начина на придвижване е забранено скачането. Пример, ако Саймън е казал “Duck sled men“ затворниците трябва да се движат само клекнали. Изключение се прави само, ако по маршрута има препятствие.
4. Ако не е посочено как да се изпълни команда за придвижване, играчът сам избира как да стигне до крайната цел, като той е длъжен да се съобрази със времето което има, за да изпълни поставената му задача.
5. При задаване на команда при която не е уточнена крайната цел на играчът, то за такава се разбира последната зададена такава. Пример (Първа команда) “Freeze v izolator na zadna stena” – крайна цел е в изолатор на задната стена. (Втора команда) Duck – тук крайната цел, не е уточнена т.е за крайна цел на затворникът се подразбира последната зададена така (в изолатор на задна стена), командата която трябва да се изпълни е Duck v izolator na zadna stena.
Пример 2 (Първа команда) “Duck po tochki” – тук крайната цел на играчът е по точки (Втора команда) Walk – командата по точки остава активна (крайната команда която трябва да се изпълни е “Walk po tochki”
6. Команди, които не изискват време за изпълнение – Активни от веднага
a. Когато Саймън повтаря част от командата си с цел „помилването“ на част от затворниците, които не са изпълнили командата, той не е длъжен да дава време за изпълнението на командата.
b. Всички команди които са „…след мен“ – Пример: „Duck sled men, Walk sled men, Run sled men po tochki”, включително и ако следват една след друга Пример (Първа команда “Walk sled men”. (Втора команда) “Duck sled men”. Важно всички пояснения обаче трябва да имат време за изпълнение (po tochki, bez hit, kuka nai otzad, bez da se obryshtate)
c. Команди “Izlezne mre”, „oklonil se umira” също са активни от веднага.
d. Важно тези команди може да са част от друга, по-голяма (обща / комбинирана) команда за която трябва да се даде време, в тези случаи командите са активни веднага след написването и времето няма значение за тях. Пример: Саймън дава команда „Freeze v kiliq, izlezne mre” и дава време за изпълнение от 10 секунди (/time 10), ако затворник излезе от килията си дори по време на таймът, той може да бъде убит от надзирател/Саймън
7. Когато затворниците се намират в затворено помещение, от което не могат да излязат (килии / изолатор и вратите са затворени), отпадат всички команди/заповеди на Саймън





Правила при специални дни
1. Играчите (затворници/надзиратели) нямат право да сменят оръжието с което са пуснати.
2. Играчите (затворници/надзиратели) нямат право да игнорират активирания ден и да си играят (размотават) из картата.




[ Редактирано вт юни 06 2017, 06:54 ]
Най-отгоре
{SENDPM=31835}
viviaN
вт окт 31 2017, 05:04
Регистриран потребител #32364
Регистриран: пн окт 16 2017, 03:02
съобщения: 9
Здравейте.
Първото ми предложение е да се добави Gun Menu , има някой карти, които имат малко и не достигат за СТ. Ще бъде много по-удобно за надзирателите..

Второто е, ако евентуално може да стане.. при присъствие на админ никой да не може да минава СТ, тъй като стават адски много злоупотреби и фрийкилове. Ще бъде по-удобно за всички.

И третото, но не на последно място е да се направи така, че играчите ако нямат определено от екипа изиграно време в сървъра да не могат да минат СТ, то като цяло това подлежи на предното ми предложение.. има моменти в които влизат нередовни и са СТ, незнаещи правилата на сървъра и става пълен хаос. Така ще се намали фрийкила и ще бъде по-нормална играта. По-редовните ще могат да влизат СТ и ще бъде по-лесно. Има моменти в които има над 10 играча и няма админ и след като влезе някой, който не знае правилата и фрийкилва всичко излиза ..


Edit:// Предлагам и да се забрани фрагването .. убиването за най-малкото .. кофти е, когато някой примерно без да иска мръдне мишката или натисне някакво копче, което не го прави фрийз и след 1 сек да е умрял от някой фрагер..

[ Редактирано ср ное 01 2017, 07:49 ]
Най-отгоре
{SENDPM=32364}
Отиди на страница   <<       

Иди:     Най-отгоре

Colour Key:
Главен Администратор, Администратор, Support, Екип, CS Админ, VIP, Miss Sector.BG, Потребител

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System