Добре дошли

Потребителско име:

Парола:


Запомни ме

[ ]

Свържи се с нас

Форуми

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори:Kobri, Lucky, SleepWalker, perfektnoto savur6enstvo, Lummox, -ThugLife-, Xfirb, pochti perfekten*, Keep Hope Alive
Автор Отговор
NWA Chin Check 2000
сб юли 23 2022, 10:52
Регистриран потребител #36146
Регистриран: пт дек 10 2021, 03:44
съобщения: 52
Дворцовият преврат 7 - финал и епилог:
Всичко завърши така, както започна - с внезапен изстрел от дивана на 7/8 ТВ, шоуменът приключи пиесата, изпълнявайки безпрекословно указанията на сценаристите на Преврата, в който той изигра може би последната си роля. Трагична, унизителна, срамна роля, но напълно заслужена, роля, която най- точно отразява живота му - комплексарски, суетен, самовлюбен, но дълбоко нещастен, безизходен, срамен. С последното си действие чалга идолът на поне две поколения чалгаризира напълно родната политика, като отстреля трети пореден парламент с мрачно изражение и налудничав поглед. "7/8 и ще си паднала" беше химн на деветдесетте, онези мутренските, в които така и не възмъжа и помъдря онова обсебено от неговите песни поколение, оставайки с мечтите за "едно ферари с цвят червен" и надявайки са да има "номера на Гослод Бог". В ритъм 7/8-ми си отива и 47-то Народно събрание в 8-мия месец на неговото нестабилно битие, повалено от сценаристите на Прехода, които винаги прилагаха едни и същи хватки и схеми, за да го контролират през почти цялото време. Така умря отново надеждата, че Промяната може да дойде бързо и да оцелее безвръзвратно, понесена на полета на надеждата, заредена от протестната енергия на следващото младо поколение, което уви вече не помни началото на този преход. Много изводи могат да се направят от този абсурден политико - театрален водевил, излязъл сякаш под режисурата на Уди Алън, но са излишни. Ако някой ги е направил, то нека помисли над тях през уикенда и да смени коренно подхода към нещата още през другата седмица, защото всеки ход на младите свестни и старите опитни кучета вече е разгадан, ако той следва нормалната човешка реакция или учебникарския пример, не просто разгадан, а предвиден и му е подготвено съответното контра действие. "Шахът не е игра на дама", както се казва. И тук е мястото да разкажа онази история от първата част на това повествование, която оставих за накрая и, която обяснаве всичко, което касае диванния тефлонен лидер:
През вече далечната 1997г. по улиците и площадите на големите градове в България наистина протичаше граждански бунт срещу системата, която ограби и парите, и мечтите на народа. Аз бях координатор на тези протести в моя град Пловдив и реших да поканя тогавашните актьори от популярното предаване "Каналето" на площада пред Общината в Пловдив. Костваше ми само два телефонни разговора с Камен Воденичаров и обещание да им напълним резервоарите с дефицитния тогава в кризата бензин. След два дни площадът бе препълнен над 20 хиляди души, дошли за концерта на ТВ революционерите, пеещи "Пътнико Виден, пътнико ОФФ", а на сцената се раздадоха Камен, Марта Вачкова, Тончо Токмакчиев, Зуека... Липсваше Слави. Попитах къде е и един от колегите му ми отговори в прав текст - "Слави каза, че не пее без пари". Не пее без пари, толкова. Спомних си за нова Мулти парти година по - рано, огласено и озарено от неговото присъствие и с главния МУлтак на Републиката - Вежди Рашидов, когато хората в София, които нямаше какво да ядат, надничаха през прозорците на хотел "България" към обилно отрупаните със скъпи деликатеси и луксозни напитки маси на коктейла - годишнина на "Мултигруп". Той винаги е правил всичко за пари, дали е пеене, дали е шоу, дали е политика, всичко за него винаги си е имало цена! Най- вероятно така е и сега.
Два парламента, които трябваше да изгонят Борисов и Пеевски от политиката, а Гешев от Прокуратурата си отидоха, за да се укроти общественият гняв и гражданската енергия, третият е на път също да се замине, при все, че най - сетне олицетвори и започна промяната. Борисов си командва от джипа, Гешев учи депутатите на закон и морал, а Пеевски открито се смее от първия ред на парламента, защото Слави е удобният бушон, който гръмна инсталацията, за да не спре тока в Банкя, да не падне Кея на Сарая, да се съхрани Каскета над правосъдието и да няма закон "Магнитски" и нова комисия за противодействие на корупцията в България. Това е, каквото и да ви говорят , каквито и библейски притчи да чете непокаялият се "ДПС христианин" Данчо Цонев в "Панорама", истината е, че някои се бори отчаяно да съхрани огромна власт и много пари, а тези, които пречат трябва да бъдат сгазени на пътя, като "случайни минувачи" в политиката, както ги наричат.
Добре е да изгледате, ако не сте го направили вчерашната "Панорама", за да видите как говори, как гледа с честни очи и наивен поглед един млад човек от тази Промяна /депутатът Искрен Арабаджиев /спомняте ли си онова момче, на чието първо изказване и блокажа му от притеснение тогава се смееха наглите плутократи в парламента?/ и хищните, агресивни и ехидни погледи и гримаси на злоба от Йордан Цонев /от 25 години в Народното събрание, преминал от СДС в ДПС/ и Хаджи Тошко Йорданов /най- верният паж на Слави, приносителят и говорителят на неговата воля в Парламента - "ще говоря аз, но ще чувате Слави Трифонов"/ и всичко ще ви стане ясно - кой какъв е и за чии интереси се бори!
Един случаен запис на нормална политическа дискусия в една парламентарна група /ДБ/ днес бе поводът ГЕРБ да изригнат с извънреден брифинг, ДПС да заплаши с напускане на Парламента и улични протести, ако мандатът не бъде незабавно върнат от БСП, а ИТН за пореден път да докажат, че няма такава партия, има само такива гротескни изпълнители на политически поръчки! Сега вече мачът свършва, единствено не ни е известно какво ще е продължението, което съдията ще даде /Президентът и мандатоносителят/ и ще има ли време за решителен гол в добавеното време преди реванша - да се приеме Закона, с който се урежда независимостта и нормалната работа на Европейската прокуратура в България и да се смени шефа на бухалката на статуквото - КПКОНПИ, защото за друго време просто няма! И, ако Бойко Рашков толкова много плаши и агресира това статукво, то нека пък да се провери основателни ли са притесненията на другия Бойко, Делян и Иван /Гешев/ и да бъде избран, ако има тези гласове.
Но най - важният мач предстои - реваншът за провалените надежди на милиони хора трябва да се търси на вече сигурните предсрочни избори, а там може да се играе само за ПОБЕДА, защо не и за конституционно мнозинство за съдебна реформа?! Думите имат наистина значение, важното е да се кажат правилните думи и от точните хора и тогава наистина "каквото, сте казали на ухо в скривалищата, то ще бъде разгласено от покривите" /но не в смисъла, при който една мента покрива истината/ и всичко скрито ще се открие, а тайното ще се узнае, защото е крайно време за това! А тогава Светлината ще пробие мрака и хората като Искрен ще бъдат истинската алтернатива на ментите, шишитата, джипките и диваните!
Автор Велислав Величков
Най-отгоре
{SENDPM=36146}
NWA Chin Check 2000
сб юли 23 2022, 01:23
Регистриран потребител #36146
Регистриран: пт дек 10 2021, 03:44
съобщения: 52
Blagovesta Davidova
9 мин ·
Emil Sokolov
Правителството на Петков падна преди 1 месец. Какво се случи след това?
Добрите новини
1. Вчерашният запис с ДБ е скандален с това, че в него няма нищо скандално. Христо Иванов обсъжда с групата на ДБ преговорите. Няма набивам им го с 200, няма на прост човек какво се набива, няма тоя що не се съобразява с мен, абе, скука. ДБ трябва да използват записа като доказателство за това как се прави прозрачна политика и да влязат в настъпление.
2. Слави провали преговорите малко след като ГЕРБ раздухаха записа. ГЕРБ започват нещо, а ИТН довършват. Синхронът между двете е впечатляващ. С други думи, потвърди се това, че статуквото ГЕРБ, ДПС и ИТН свалиха правителството заради борбата с корупцията. Това го знаехме и преди месец, сега това се потвърди. ГЕРБ, ДПС и ИТН са едно.
3. Фактът, че Слави дори не изчака да се състави правителство, а ни праща на избори сега, означава, че ГЕРБ и компания са изнервени. Правят грешки. Щеше да е по-добре за тях да се състави правителство, което да е нефективно. Това щеше да развали имиджа на ПП и ДБ и тогава едни избори щяха да донесат по-висок резултат на ГЕРБ. Първият път и сега ИТН бързат и вместо да извадят очи, изписват вежди.
Лошите новини
1. Всичко това го знаехме и преди месец. Какво направихме за този месец? Губихме време в преговори за правителство, което беше ясно, че няма да се получи. Тази наивност, че проблемът бил само между личности в ПП и ИТН, сега се оказа нелепа. Проблемът с ИТН е, че изпълняват мокри поръчи на ГЕРБ и ДПС. Така свалиха правителството първия път, така провалят преговорите и сега. Защо им го позовлихме и ние не знаем.
2. През последния месец не се доближихме по-близо до това да има правителство, но ГЕРБ и ДПС се скъсаха да правят активни мероприятия, с които да очернят ПП и ДБ. Подарихме на статуквото месец, в което то успя малко или много да ни отнеме инициативата и да размъти имижда на партиите на промяната
Ето някои примери от последните дни:
- Изтече запис с ДБ, който Слави използва, за да ни каже, че ПП и ДБ не са принципни и са готови на всичко за власт. Думите на Слави бяха, че ПП и ДБ не са на 100% добри и бели.
- ГЕРБ също опитаха да внушат, че ДБ вече не подкрепят лустрацията и едва ли не са се продали на Корнелия. Пускат се снимки от преговорите между ДБ и БСП, където няма нищо скандално, но внушението е, че с третия мандат се случва нещо нередно
- Създаде се изкуствена паника как КЕВР няма да работи и цените ще скочат, а няма да има кой да ги контролира
- Работата на парламента и различни комисии беше системно спирана от ГЕРБ, ДПС и ИТН
- Направиха се и продължават да се правят опити да се върнат хартиените бюлетини
3. Каква е целта на всичко това? Целта е да се създаде съмнение. Няма значение какво има на записа, няма значение какво се е случило в парламента, няма значение, че мандатът на БСП е втори опит да се образува правителство на ПП. ГЕРБ, ДПС и ИТН целят едно - да внушат, че ПП и ДБ са като тях. Не са на 100% добри. Готови са да се пазарят за власт и не се никаква промяна. Дори да не могат да докажат това, партиите на статуквото е достатъчно да създадат съмнение. Така работи статуквото - няма черно и бяло, всичко е сиво. Всички са маскари и няма смисъл да се борим за промяна.
През последния месец бавно, но сигурно ГЕРБ, ДПС и ИТН създадоха и наложиха всякакви внушения, които да девалвират имиджа и реториката на ПП и ДБ. Те са като нас, но ви лъжат, че са различни. Това е посланието на тази кампания, в която активни мероприятия, ченгеджийски номера и откровени лъжи бяха използвани, за да очернят ПП и ДБ и да ги поставят на едно ниво с ГЕРБ, ДПС и ИТН. Все още това говорене не е нанесло непоправими щети, но колкото повече време се губи в преговори, диалогичност и компромиси, толкова повече реториката на статуквото ще набира сила, а претенциите за почтеност на ПП и ДБ ще губят смисъла си.
ПП и ДБ имат една задача през следващата седмица - да решат как ще се явят на избори и как ще проведат кампаниите си. Достатъчно е, че подариха на опонентите си месец, в който те да правят всякакви внушения по техен адрес и да им отнемат инициативата. Сега е време за конкретни действия. Има аргументи ПП и ДБ да се явят заедно. Аргументи има и за явяване по отделно. Заедно ще могат да се възползват от наратива за обединението и общите усилия за отвоюването на държавата от статуквото. Разбира се, има риск лидерите и структурите да не успеят да се организират и не успеят да създадат ясни послания. Няма как да знаем дали това ще е така, докато ПП и ДБ не започнат да обсъждат сериозни предизборната си стратегия.
Преговорите сега са за бъдещето на България, а то ще се реши на следващите избори. Спрете да се мотаете, защото макар и преднината на ГЕРБ и ДПС сега да е само 1-2 обиколки, още един месец внушения и активни мероприятия може и да дадат отражение на изборните резултати. На опорките трябва да се противодейства, докато все още изглеждат смешни и нелепи. Смелост, принципност и безкомпромисност са нещата, които ще спечелят тези избори, а не преговори как да не обидим някого и да се разбираме с всички.
Най-отгоре
{SENDPM=36146}
Redovno
вт юли 26 2022, 06:20
Регистриран потребител #33274
Регистриран: сб сеп 15 2018, 11:00
съобщения: 109
Най-отгоре
{SENDPM=33274}
URUS
вт юли 26 2022, 08:48
Регистриран потребител #36236
Регистриран: чт яну 06 2022, 12:02
съобщения: 54
[натисни тук]
Най-отгоре
{SENDPM=36236}
SweetB
ср авг 10 2022, 12:24
Регистриран потребител #33260
Регистриран: пт сеп 07 2018, 06:34
съобщения: 240
ойойойойой
Най-отгоре
{SENDPM=33260}
mokedaka films
нд авг 21 2022, 05:34
Регистриран потребител #36780
Регистриран: нд авг 21 2022, 05:28
съобщения: 35
радев вот даден РАДЕВ вот ОДНЕТ БОКЛУЪК БОКЛУК

[ Редактирано нд авг 21 2022, 05:40 ]
Най-отгоре
{SENDPM=36780}
mokedaka films
нд авг 21 2022, 05:54
Регистриран потребител #36780
Регистриран: нд авг 21 2022, 05:28
съобщения: 35
ГЕШЕФФФ ФИНИШ ХИМ олда ТАИМС времето за те свърщи гешев
Най-отгоре
{SENDPM=36780}
mokedaka films
нд авг 21 2022, 05:56
Регистриран потребител #36780
Регистриран: нд авг 21 2022, 05:28
съобщения: 35
прокорор чайка имам кокошки и ПЕТЛИ кой си ти за да направиш морето равно БОКЛУК виж питай и ако не вярваш проблема остава твой ГЕШЕВ
Най-отгоре
{SENDPM=36780}
mokedaka films
нд авг 21 2022, 05:59
Регистриран потребител #36780
Регистриран: нд авг 21 2022, 05:28
съобщения: 35
[натисни тук]
Най-отгоре
{SENDPM=36780}
mokedaka films
нд авг 21 2022, 06:06
Регистриран потребител #36780
Регистриран: нд авг 21 2022, 05:28
съобщения: 35
Гешев имаш малак останал шанс да примериш с енио сили дали си достоен за АДА [натисни тук]
Най-отгоре
{SENDPM=36780}
Отиди на страница   <<        >>   

Иди:     Най-отгоре

Colour Key:
Главен Администратор, Администратор, Support, Екип, CS Админ, VIP, Miss Sector.BG, Потребител

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System