Добре дошли

Потребителско име:

Парола:


Запомни ме

[ ]

Свържи се с нас

Форуми

SECTOR.BG Counter-Strike Community - The Best CS 1.6 Servers in the World! :: Форуми :: Сървъри :: Classic
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Пълна информация за новата статистика
Отиди на страница       >>  
Редактори:Kobri, Lucky, SleepWalker, perfektnoto savur6enstvo, Lummox, -ThugLife-, Xfirb, pochti perfekten*, Keep Hope Alive
Автор Отговор
SPOKOINO AZ SUM
пт окт 01 2010, 05:27

Регистриран потребител #15702
Регистриран: сб сеп 04 2010, 09:55
съобщения: 31
Както вече знаете, сървърите ни разполагат със специална статистика в реално време, която позволява на всеки един играч, във всеки даден момент да проверява множество показатели, както за своята така и за чуждата игра в сървърите на Sector. С огромната си база данни и невероятните си опции, HLstatsX представя едно съвсем различно изживяване на играчите. Системата е базирана на точки, които печелите с всяко ваше действие в сървърите. От последователни убийства и елиминиране на противника, до обезвреждане на бомбата, точен куршум в главата или просто печелене на рунда, всичко това носи точки и се отразява на твоята позиция в класирането. Всеки играч получава за своята игра най-различни награди, в зависимост от уменията си. Ако си най-добър с AK47 или M4A1, вземи наградата за най-много убийства с това оръжие през деня, повтори го отново и грабни специален медал за постижението си. Докажи, че си истинска машина за убиване получавайки най-високите рангове базирани на броя ти убийства, събери всички възможни медали или просто се отпусни и се забавлявай, разглеждайки невероятните опции на най-новата статистика към любимите ти сървъри.

HLstatsX:CE Sector Servers се намира на адрес stats.sector.bg.

Заглавната страница изглежда така и тя представлява списъка от сървъри, към които е свързана статистиката, google карта, която показва играещите в сървъра хора, в коя част от държавата/континента са. По-надолу има графика, представляваща статистика на headshots, играчи, максимални слотове, активните слотове и убийствата общо в трите сървъра. Както предполагам виждате, отляво бройката е хиляди, а отдолу разделението е през часове.

Най-отдолу на заглавната страница се намират така наречение „Daily Awards” или наградите, които са присъдение да дадените играчи за съответния ден.


Основно меню


В най-горната си част, HLstatsX:CE е разделена на Contents, Search, Forum и Help, тоест „Съдържание”, „Търсене”, „Форум” и „Помощ”.

Винаги когато натиснете бутона „Съдържание”, HLstatsX ви праща на началната страница, натискайки „търсене” имате възможност да търсите играч по три критерия:
”Player Name” – директно търсене на играч, по неговия ник.
“PlayerUnique IDs” – разбирайте търсене на играч, по неговото уникално ID (steam или lan)
„Clan Names” – търсене на кланове по име.

Бутона „Форум” ще ви отведе на началната страница на CS.sector.BG, където можете да се пофукате със позицията си в класирането или да си сложите в подписа новото постижение

Основни неща, които трябва да знаете за HLstatsX

Бутон „Помощ” предлага представлява кратко обяснение на пет от най-задаваните въпроси относно HLstatsX, а именно:

1.Как се проследяват играчите? Защо моя ник е изписан повече от веднъж?

Играчите се проследяват по ник. Всички статистики за играчи с близки никове се групират под това име, но е невъзможно едно име да излезе повече от веднъж.
Напр. Статистиката на никове “one” и “0ne” ще се групира под един от двата ника, но никога няма да срещнете два пъти в класациите “one”.

2.Как се изчисляват „точките”?

Всеки играч започва с 1000 точки при първото си влизане в сървър с HLstatsX. Всеки път, когато убиете някой, получавате известен брой точки в зависимост от:
А) точките на жертвата
Б) оръжието с което сте го убили

Ако убиете някой, който е с по-висок брой точки от вас, печелите повече точки, отколкото ако убиете някой с по-нисък брой точки, което автоматично значи, че ако убивате само ламерите в играта, няма да станете #1 Също така печелите повече точки, ако убиете някого с нож, а не с пушка например.

Когато някой ви убие, вие губите известен брой точки, който отново зависи от това какъв брой точки има вашият убиец и с какво оръжие са ви взели. (напр. вие не губите толкова точки от това, че ви е убил водача в класацията с АВП, отколкото от по-нисък в ранглистата играч с нож). Това спомага за движението в самата класация, но задържането на топ позициите е трудно 

По-специално, уравненията по които се изчисляват точките са:

Точки при убийство = ( Точки на убиеца + точки на жертвата) х брой точки в зависимост от оръжието х 5

Точки при смърт = Точки на жертвата – ( Точки на убиеца) х брой точки в зависимост от оръжието х 5

Също така вие получавате различни бонуси, стига да участвате в някоя от следните ситуации, като бонусите са Team Play и Single Play:


Надявам се разбирате принципа на точковата система, в началото е доста шашкащо, но всъщност е доста елементарно и най-важното е, че вие не трябва да правите нищо друго освен да стреляте, HLstatsX прави изчисленията

Малко по-нагоре, при уравненията за изчисление на точките, споменах за така наречените точки, в зависимост от оръжието. Това е пълния списък на точки, които се дават при убийство с дадено оръжие:


Пример: Убивате своя противник с нож и общо вашите точки + тези на противника правят 400. Умножавате по 1,8, което е коефициента на ножа и накрая по 5. Резултата е = 3600 точки от едно убийство 

Ако убиете същия противник, но например с АВП уравнението е следното:
400х1.4( коефициента на АВП-то) х5 и резултата е 3000. Затова, винаги когато имате възможност, причаквайте своя противник на нож, хем ще натрупате солиден брой точки, особено ако е сред лидерите в класацията, хем ще го направите за смях


Следващата част от „Помощ” всъщност се отнася за опциите, които ви предлага HLstatsX за профила Ви.

ВАЖНО!!! Тези команди се въвеждат когато сте в сървъра!!! Те не се въвеждат в конзолата, а на say chat!!!

С командата /hlx_set , написана на say!, можете да записвате следната иформация
say /hlx_set realname Washeto Ime
say /hlx_set mail washia email
say /hlx_set homepage [натисни тук]

Цялата тази информация ще се появи на вашия профил, но за детайлите по профила, малко по-късно

Команди в играта


Чрез командата /hlx на say, отваряте менюто на HLstatsX в самата игра.

Както виждате тук , то е съставено от три основни менюта, от 1 до 6, като съответно 7 е да се върнете в предишното меню (ако е възможно), 8 да отидете в следващото меню, а 9 да излезете от hlx менюто.

Първо меню:

1. Display Rank
2. Next Players
3. Top10 Players
4. Clans Ranking
5. Server Status
6. Statsme
7. Back
8. More
9. Exit

Display Rank – в това подменю, което е разделено на цялостносто класиране (TOTAL) и временно, разбирайте откакто сте влезли в сървъра (Session), ще ви отвори информация относно моментния ви ранк, дали ранка ви е достъпен да се вижда в сървъра или скрит (HIDDEN ако ви е срам, като моя ), наличните ви точки, статса ви, headshot заедно с процента от убийствата, статистика ако имате 20 убийства с едно оръжие и времето, откогато сте включени в HLstatsX.

В Session ще видите дали сте се изкачили, като ранк или сте паднали, дали сте спечелили или загубили точки, статса ви, headshots, 14 убийства с едно оръжие (ако имате такива) и времето на сесията.

Next Players – Най-общо представлява, следващите 10 в класацията, които трябва да минете, заедно със спечелените точки и техните никове.

Top10 Players – Няма нужда от представяне, но все пак, показва водачите в класирането по точки, ник и последните загубени/спечелени точки от последното обновяване.


Clans Ranking – Показва класиране на клановете, базирано на резултата на техните членове.

Server Status – накратко, показва IP-то на сървъра, картата, следващата карта, колко време остава до края на мапа, etc…

Statsme – добре познатата ни статс система, само че този път доста по-подробна, тъй като аз нямам убийства, ще оставя на вас удоволствието да си разгледате статистиката

Второ меню:

1. Auto Ranking
2. Console Events
3. Weapon Usage
4. Weapons Accuracy
5. Weapons Targets
6. Player Kills
7. Back
8. More
9. Exit

Auto Ranking – позволява ви да контролирате съобщенията относно ранка ви и този на опонентите ви. Натискайки 4, спирате всякакви съобщения.

Console Events – почти идентична функция, с една единичка цел - спиране/пускане на детайлната информация в конзолата

Weapon Usage – изважда списък с използваните оръжия от вас до момента на картата

Weapons Targets – изважда списък с използваните оръжия от вашите жертви

Player Kills – изважда списък с убийствата на картата

Трето меню:

1. Toggle Ranking Display
2. VAC Cheaterlist
3. Display Help

Toggle Ranking Display – прави вашия ранк или достъпен(PUBLIC) или скрит (HIDDEN)

VAC Cheaterlist – We have Flex Anticheat

Display Help – показва всички възможни команди, достъпни за играча.

Същинската част на HLstatsX.


След като ви запознах с основните неща и командите в играта, време е отново да се пренесем на stats.sector.bg, вече за да разглеждаме по-детайлно всяка една от статистиките.

Профил в HLstatsX.


Чрез бутона „Търси” можете да намерите своя профил на играч:

Така изглежда вашата основна част от профила.Както можете да видите, аз съм набрал командите /hlx_set realname и /hlx_set mail и вече има данните ми в профила.

Профила ви съдържа следната информация:

  • Местонахождение (макар че при мен не е особено точно )
    Стийм: засега не можем да свържем профила ни в стийма и да имаме аватар, но... занапред кой знае 
    Добави като приятел: отново опция достъпна само чрез свързан стийм.
    Карма: честно казано това за мен е истинска мистерия, наистина 
    Член на клан: Ако сте член на някой клан, ще се покаже
    Истинско име и електронен адрес ги уточнихме
    Home Page cs.sector.bg
    Последно видян в игра
    Общо престой в играта
    Среден пинг
    Любим сървър измежду трите секторски класика
    Любима карта
    Любимо оръжие


Обща статистика, която се намира отдясно до общата ви информация:

  • Активност
    Общо точки
    Позиция (при мен е HIDDEN), това можете да го промените от командите в играта
    Убийства на минута
    K/D ratio или така нареченето Убийства/Умирания
    Headshots на убийство
    Изстрели на убийство
    Headshots
    Убийства
    Умирания
    Най-дълга серия убийства
    Най-дълга серия умирания
    Самоубийства
    Убийства на съотборници (ненужно нали )


По-надолу има отново една графика, като на първата страница, показваща абсолютно същата статистика, само че специално за вас. Отдясната и страна се намира подпис за форуми водещ директно към вашия профил в HLstatsX

Най-отдолу са наградите, които всеки играч е получил, но за тях по-късно

В подменюто към профила ви „Teams&Actions” ще намерите вашите действия в сървъра, като Ultra kills, Defused Bombs etc… както и съотношението между играенето ви съответно, като CT или T. В “Weapons” ще намерите използваните от вас всички оръжия, в “Maps&Servers” се намира една доста интересна статистика, която показва как сте се представяли на различните карти в различните сървъри, доста полезна за хора, които се чудят коя им е „най-слабата” карта

Накрая, разбира се в “Killstats” ще намерите списък с всички жертви през последните 28 дни 

Списък с играчи в HLstatsX



След като се запознахме с вашия профил, можете от “Players” да изберете да видите статистиката на водачите в класирането, които са подредени по низходящ ред. Профилите на всички, са абсолютно идентични с вашите, така че веднъж свикнете ли с вашия профил, няма да имате проблеми да намирате нужната информация относно вашите съперници.

Списък с кланове в HLstatsX


Натискайки на “Clans”, HLstatsX ви праща в страницата, където са така наречените „кланове”. Отдолу имате филтър, който можете да използвате по различен начин, но общо взето, автоматичното търсене е настроено за търсене на кланове с поне трима активни членове.

ВАЖНО!!! Ако искате вашия клан да попадне в HLstatsX, секция “Clans”, имайте предвид, че статистиката счита играчи за „клан”, само когато са използвани специални знаци, като например { ] * ( @ #
Например:
[SPOKOINO] AZ SUM
[SPOKOINO] TOI E
Ще попаднат в статистиката, като клан „SPOKOINO”, но ако играчите са написани така:
SPOKOINO AZ SUM
SPOKOINO TOI E
HLstatsX ще ги третира, като нормални играчи, а не като клан.
Въпросните „кланови” съкращения, можете да използвате и накрая на никовете, например AZ SUM [SPOKOEN], TOI E [SPOKOEN]

Класирането между клановете е на база точките на членовете, които играят за него. Не мисля, че има нужда от допълнително обяснение, затова нека видим кой е най-добрия клан на класик

Всеки клан има собствен профил, който за разлика от единичния, показва на карта къде са разположени членовете му
Иначе всичко е абсолютно идентично, клановете също имат подменюта “Teams&Actions”, “Weapons” и “Maps”.

Страни



Следващото меню представлява класация на играчите, според тяхното място на влизане. Страната с най-много точки води в класирането (никой не се е съмнявал коя ще е тя нали).

Награди


Ето че най-накрая стигнахме до най-интересната част от HLstatsX.

Статистиката изчислява постиженията на всеки играч с различните оръжия и прави своебразно класиране между тях, което се разделя на:

1. Daily Awards
2. Global Awards
3. Ranks
4. Ribbons

Daily Awards


Всеки ден, HLstatsX дава на един потребител по една награда за всяко едно от постиженията, а те са:

  • AK47 – потребителя с най-много убийства с AK през деня
    AWP – потребителя с най-много убийства с AWP през деня
    Best Latency – потребителя с най-добра връзка към сървъра през деня
    Colt M4A1 Carbine – потребителя с най-много убийства с M4A1 през деня
    Desert Eagle – потребителя с най-много убийства с DEagle през деня
    Dual Berretta Elite – потребителя с най-много убийства с Dual през деня
    Fusil Automatique – потребителя с най-много убийства с famas през деня
    Galil – потребителя с най-много убийства с Galil през деня
    Glock – потребителя с най-много убийства с Glock през деня
    Grenadier – потребителя с най-много убийства с гранати през деня
    Headshot King – потребителя с най-много убийства с headshot през деня
    Knife Maniac – потребителя с най-много убийства с нож през деня
    P90 – потребителя с най-много убийства с P90 през деня
    Shotgun – потребителя с най-много убийства с M3 (бавната помпа) през деня
    Top Assasin – това е за карти с VIP
    Top Defuser – най-добрия defuser през деня
    Top Demolitionist – най-добрия „взривач” през деня
    Top Hostage Rescuer
    USP Master – потребителя с най-много убийства с USP през деня


Всички тези награди, веднъж присъдени на даден потребител, се добавят в профила му в HLstatsX най-отдолу.

Global Awards


Целите на Global Awards са същите, само че HLstatsX този път използва данните от самото начало.

Ranks



Това са ранговете. Предполагам всеки е запознат с ранговете в армията. Е тук е на същия принцип с известни разлики

За разликата от армията, тук най-високия ранг е Терминатор. Искрено пожелавам на някой да го достигне, но не знам какви биха били последствията след 35000+ убийства

Ribbons



Това са допълнителните медали, които се дават ако имате постигнати вече Daily Awards. Тоест ако станате първи няколко дни в категория USP Master например, получавате Ribbon в зависимост колко пъти сте успели да бъдете първи.

Максимума е 50 дни да сте били номер едно в дадена категория и ще получите Supreme USP Master Ribbon

Actions



Това е класиране според броя от извършени действия в сървърите от обезвреждане на бомба до избиване на всички терористи.

Weapons




Статистика с най-използваните оръжия, не мисля че има нужда от допълнителен коментар

Maps



И най-накрая статистика с най-играните карти в трите сървъра, както съответни извършените убийства на тях. 


В общи линии, това е всичко, което имате нужда да знаете отваряйки stats.sector.bg или пишейки /hlx в някой от трите сървъра. Знайте, че винаги можете да изберете help от /hlx.

CS.sector.BG Ви пожелава приятна игра и успех в преследването на медали и награди!!!!


П.П. Ако искате да видите снимката голяма, просто натиснете върху нея. Качил съм ги така, за да не товарят потребителите с по-бавен интернет


[ Редактирано пт окт 01 2010, 05:43 ]
Най-отгоре
{SENDPM=15702}
[pxH] RoomMaNor
пт окт 01 2010, 05:49
Регистриран потребител #14971
Регистриран: сб мар 06 2010, 01:42
съобщения: 123
Е,браво и добра тема.
Най-отгоре
{SENDPM=14971}
m0rph3c
нд окт 10 2010, 01:00
Регистриран потребител #14760
Регистриран: вт фев 02 2010, 07:09
съобщения: 6
Никъде не видях , кой са командите за да махна тази ранк система , така де искам си старата
И да ви кажа , много от по старите играчи , не я харесват тази , а малките не я разбират , да има максимум 10 човека , който я харесват .
По-добре направете анкета и сами вижте резултата
Най-отгоре
{SENDPM=14760}
Salamcho
нд окт 10 2010, 03:35
Регистриран потребител #5
Регистриран: вт фев 17 2009, 05:32
съобщения: 1057
Не можеш да махнеш новата и да върнеш старата.
Това е и анкетата.
Мисля че повече от подробно съм описал как функционира статистиката, просто трябва да се седне и да се прочете, а както знаем, това не е сложно.
Най-отгоре
{SENDPM=5}
Villain
нд окт 10 2010, 11:04
Регистриран потребител #14720
Регистриран: пт яну 29 2010, 06:21
съобщения: 3
Защо вече само печелим точки без да губим такива ?
Най-отгоре
{SENDPM=14720}
Salamcho
нд окт 10 2010, 11:16
Регистриран потребител #5
Регистриран: вт фев 17 2009, 05:32
съобщения: 1057
Защото се оказа, че с цел да не губят точки, ако случайно ги убие някой доста по-надолу в класацията, масово играчите започнаха да не се опитват да defuse-нат или да сложат бомба. С една дума - всеки гледа да кашира и да не губи от своите свещени точици...
Най-отгоре
{SENDPM=5}
Villain
нд окт 10 2010, 11:34
Регистриран потребител #14720
Регистриран: пт яну 29 2010, 06:21
съобщения: 3
Да, но сега който играе повече има повече точки
Най-отгоре
{SENDPM=14720}
Salamcho
нд окт 10 2010, 11:37
Регистриран потребител #5
Регистриран: вт фев 17 2009, 05:32
съобщения: 1057
Не е така. Има хора, които, като чисто игрално време са повече от лидерите в класацията. Аз съм го написал, не е важно да киснеш по цял ден и да убиваш ботовете, а като се съберат по-силните, тях да убиваш
Иначе, не е лоша идея да се пусне една анкета по този въпрос, но да изчакаме малко
Най-отгоре
{SENDPM=5}
Villain
нд окт 10 2010, 11:43
Регистриран потребител #14720
Регистриран: пт яну 29 2010, 06:21
съобщения: 3
Анкетата е ясна за мен досега май само на мен в целия dust2 не ми харесва това... не че ми е приятно да ми зимат по 30 точки, но донякаде ме мотивира да играя по-добре
Най-отгоре
{SENDPM=14720}
m0rph3c
пн окт 18 2010, 08:53
Регистриран потребител #14760
Регистриран: вт фев 02 2010, 07:09
съобщения: 6
За мен лично , тази статистика не е одачна за масака 30 човека , може ли някъв клекнал ламунгер да получава 30 точки за това , че ме е убил , като със него е имало и още един или повече , а може и да не съм го видял ... .
Как няма да гласуват "ЗА" , като тези който не могат да играят взимат достатъчно точки . Влиза някои много по-добър от тях , с по-малко точки , заради това че той не виси , като тях по 8 часа в цс-а
Тая статистика сте я направили за да зарибите лапетата и да пращат смс-и по-усърдно , а не за тези хора , който Ви правят лев от години , защото няма човек в сървара , който да може да играе и да каже , че това му харесва
Най-отгоре
{SENDPM=14760}
Отиди на страница       >>   

Иди:     Най-отгоре

Colour Key:
Главен Администратор, Администратор, Support, Екип, CS Админ, VIP, Miss Sector.BG, Потребител

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System