Добре дошли

Потребителско име:

Парола:


Запомни ме

[ ]

Свържи се с нас

Форуми

Отиди на страница       >>  
Редактори:Kobri, Lucky, SleepWalker, perfektnoto savur6enstvo, Lummox, -ThugLife-, Xfirb, pochti perfekten*, Keep Hope Alive
Автор Отговор
WelcomE~
пт дек 24 2010, 10:45
Регистриран потребител #12
Регистриран: чт фев 19 2009, 09:54
съобщения: 1696

Съвети и стратегии

Този урок има за цел да покаже на всички играчи в Zombie Mod-а няколко полезни съвета и стратегии за подобряване на играта им, и да им помогне да подобрят играта на всички.
Ще обхвана няколко области и ще дам няколко съвета относно какво трябва да правите и какво да избягвате.

Оръжия:
В Zombie Mod определени сървъри са забранили използването на някои оръжия, които обикновено са MG 249 и всички пушки, така че ще бъдете принудени да използвате Smg-та (submachine guns), пистолети и помпи, но можете да бъдете спокойни, защото в нашия сървър нямате такъв проблем.
В Zombie Mod оръжията, които трябва НИКОГА да не използвате са снайперите(Scout rifles и АWP-та) - лоша идея за този мод, защото стрелят прекалено бавно, презареждат прекалено бавно и трябва да сте на място, където зомбитата не могат ви достигнат и заразят или убият.
Сега подходящите за използване оръжия.
Най-добрите оръжия са автоматичните, като AK-47 и М4А1. Други подходящи оръжия са помпите и автоматичните снайпери, които презареждат доста по-пързо и можете почти веднага да стреляте.
Няколко стила и места за криене.
Разделил съм ги в 2 категории:

Стаи:
Въпреки, че повечето от вас знаят как да се окрият в стая, понякога играчите допускат глупави грешки докато го правят. Няколко от нещата, които трябва да запомните са винаги да проверявате стаята за алтернативни входове/изходи и ако има такива постоянно да ги наглеждате. Ако имате играч от вашият отбор със себе си, това също върши работа, стига той да знае какво прави.
Грешките към които играчите са склонни са доста често срещани, но да се надяваме, че този съветник ще помогне да ги разясним.

  • Никога не заставайте близко до вратите и прозорците, обхватът на зомбитата е доста голям, и ако стоите близко до тях те могат да Ви хванат доста лесно, така че винаги стоите възможно най-назад в стаята.
  • Ако търсите стая, където да се скриете и намерите такава, но тя вече е заета и преградена, никога не я разваляйте , за да влезете, това е егоистично, разваля работата на останалите, и увеличава риска там да влезе Зомби, просто си намерете друго място за криене.
  • И последно, но доста важно, винаги внимавайте, защото може да се разсеете съвсем за малко, ако ви е скучно и нищо не се случва, но помнете че зомбитата могат да бъдат доста подли понякога.
Покриви:
Това не винаги се отнася за покриви, но като цяло за високите места. Този тип убежища обикновенно е за хората, които харесват по-лесната игра, но трябва да внимавате да не паднете.Този стил също има своите недостатъци и често срещани грешки правени от играчите поради невнимание.
Ето примерни високи места:
  • Оглеждайте се за по високи места, от където могат да скочат и да ви направят засада отзад.
  • Никога не стойте на ръба, защото това е същият проблем, като при вратите и прозорците.
  • Aко сте в група от хора те винаги ще гледат към една точка, защото там се развива действието, но Вие трябва да сте уверите, че има хора, които постоянно гледат и на другите страни.
Пример:

  • Ако някой стои на ръба и не иска да се дръпне назад, дори и след като сте го помолили, тогава просто заемете позиция и когато го заразят просто го избутайте от покрива, като го стреляте в главата така, че да не може да зарази вас или съотборниците ви.
Няколко тактики за игра.
Важно – препоръчително е повечето случаи да избирате по дълги тунели или дупки, в които да се скриете,за да затрудните зомбитата, дори и да ви пуснат Madness да имате място назад да се отдръпнете когато влезе. Само внимавайте за Leap zombie. Има дълъг скок и може много бързо да Ви стигне. За целта го подпалете с граната или стреляйте в горната част на тялото/главата с изтрели от по 2-3 патрона. По този начин блокирате скока му.
  • Много добър е айтъма - Force Shield. Когато зомби се опита да мине през него го отблъсква назад, което ви осугурява достатъчно време да убиете зомбито. Най - полезно е действието му в затворени малки помещения и дупки.

  • Преди да си купите,Golden Ak47,или Unlimit Clip,трябва да гледате да има поне 3 зомбита,защото ако са по малко има вероятност да убиете зомбитата и да ви отиде аммото на вятъра.
  • Също така трябва да следите времето на рунда,за да не се получи в последните секунди да си ги купите,и пак да ви отиде аммото.
Примерно играете на zm_toxic_house2 и влизате в тунела, който води до бронята и си вземете Golden Ak47+ Unlimit clip, и влезе някое зомби е препоръчително е да стреляте на откоси по 2-3 патрона, защото така оръжието ви е много по точно. Така имате по голям шанс да го убиете.
*
Съвети за Зомбита.
  • Ако играете в сървър с 20-30 играчи и всичките са хора, а само Вие сте зомби, шансът ви не е много голям. Вместо да се мъчите и да умрете, опитайте се да избягате и да се скирете някъде, като по този начин те ще започнат да ви търсят и Вие ще можете да ги изненадате, като им направите засада и по този начин играта да се развие в полза на Зомбитата.

  • Ако преследвате човек и той ви забележи ще се опита да ви убие. В този случай започнете да скачате и да криволичите, защото иначе ще ви отблъсне метри назад, дори може да ви убие.

  • Най-добре е да правите засади на групи от хора, като сте се събрали много Зомбита, защото така хората ще са претоварени и объркани.

  • Качване един върху друг.Това е един от най-добрите номера на Зомбитата, като Ви позволява да достигнете високите места и покривите, но трябва да внимавате да не ви видят, защото може да ви убият.

  • Когато намерите преградена стая хората почти винаги ще ви забележат, така че по добре да се отдръпнете и да се скриете зад някой ъгъл и да ги изчакате да излязат, и тогава бързо да притичате и да им направите засада.

  • Когато сте само зомби, гледайте играчи, които не са с активирана V.I.Pекстра(различават се по скина на human-а), те почти винаги НЯМАТ броня. Така доста лесно ще можете да заразите някого.

  • Ако сте само зомби и имате 60 аммо за инфект граната, опитайте се да се скриете в стая или някоя дупка и хвърлете гранатата.

Ако имате някои предложения за подобрение на играта, с удоволствие от екипа чакаме вашите предложения за развитие на сървъра.

Приятна игра на всички!
Най-отгоре
{SENDPM=12}
ReEvil
сб дек 25 2010, 12:50
Регистриран потребител #12559
Регистриран: ср сеп 30 2009, 06:44
съобщения: 449
Може да се добави номера с килл бомбата,а именно когато ви заобиколят зомбита и имате 50 аммо просто им я пуснете.Вече 5-6 пъти ми спасява кожата.Също така и номера за забавяне на зомби в тесни пространства като го стреляте с по 1 изстрел в главата.
Иначе темата е страхотна за начинаещи

[ Редактирано сб дек 25 2010, 12:51 ]
Най-отгоре
{SENDPM=12559}
**AlTeR BrIdgE**|Myles KenneDy
сб дек 25 2010, 03:15
Регистриран потребител #16355
Регистриран: вт ное 30 2010, 07:00
съобщения: 391
мдаааа
Най-отгоре
{SENDPM=16355}
flip
сб дек 25 2010, 09:17
Регистриран потребител #133
Регистриран: сб мар 21 2009, 09:10
съобщения: 175
То това шийлда е супер ама защо понякога суърмовете минават през него, дори и без маднес?
Най-отгоре
{SENDPM=133}
ReEvil
сб дек 25 2010, 12:39
Регистриран потребител #12559
Регистриран: ср сеп 30 2009, 06:44
съобщения: 449
Защото не е направен като хората от автора му.Забелязах,че е хубаво да го мяташ по средата примерно на някой тунел,не трябва да е в ляво или дясно до стената,май като е метнат в средата е по ефикасен.Поне на мен ми се струва така.
Най-отгоре
{SENDPM=12559}
flip
сб дек 25 2010, 03:40
Регистриран потребител #133
Регистриран: сб мар 21 2009, 09:10
съобщения: 175
Да влизат под устата на вълка,кучето (какво е това?) имам малка извивка и влизат не само суърмове... Днес само това гледах докато играя Уеукъм не може ли да върнеш стария щит?
Най-отгоре
{SENDPM=133}
WelcomE~
сб дек 25 2010, 10:07
Регистриран потребител #12
Регистриран: чт фев 19 2009, 09:54
съобщения: 1696
Темата е писана от вашите любими админи - MJG и Shnorhel.
Най-отгоре
{SENDPM=12}
ReEvil
нд дек 26 2010, 09:59
Регистриран потребител #12559
Регистриран: ср сеп 30 2009, 06:44
съобщения: 449
Доста добре са се справили,добре дошла е за всеки начинаещ
Най-отгоре
{SENDPM=12559}
zMb] -BLUE TERROR-
пн дек 27 2010, 11:00
Регистриран потребител #16004
Регистриран: пт окт 22 2010, 03:15
съобщения: 363
Ето в темата пише "качете се на покриви ,който обича по лесната игра" нужно ли е да казвам ,че половината не слизат от тези покриви и после ми се кефят ,4е са направили еди колко си К килове в топ-а ??
Най-отгоре
{SENDPM=16004}
zMb] -BLUE TERROR-
пн дек 27 2010, 11:01
Регистриран потребител #16004
Регистриран: пт окт 22 2010, 03:15
съобщения: 363
Иначе за темата MJ i PLAVNIKA са се справили много добре,хубаво е да го прочетат сички ,за да не преебават играта на останалите после
Най-отгоре
{SENDPM=16004}
Отиди на страница       >>   

Иди:     Най-отгоре

Colour Key:
Главен Администратор, Администратор, Support, Екип, CS Админ, VIP, Miss Sector.BG, Потребител

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System