Напоследък все по-често в сървъра чета въпроси свързани с Zpstats-a. Затова реших да напиша една темичка, как да станем ранк 1. Защото много от вас са забелязали, че по по-долните места в статистиката има играчи с много повече убийства от тези на първите 5 места.
Темата ще е под формата на въпроси и отговори.
В: Как да вляза в топа?
О: За да влезете в топа, ви е необходимо да имате около 2 часа игра в сървъра. Независимо колко змбита/хора сте убили/инфектирали.
В: На какъв принцип работи този статс? Защо имам 1000 кила и съм ранк 10, Иванчо има 500 кила и е ранк 3?
О: Алгоритъма за изчисляване на ранка е - убийствата, заколените хора, убитите Немесиси и Сървайвъри, инфектираните хора и т.н., всичко това се събира и се разделя на часовете, който сте били онлайн. Така получавате убийсва направени за перода, за който сте играло и който има повече убийста за времето, за което е играл се дига нагоре в топа.
Предполагам, че никой не го разбра, затова:
Иванчо е играл 10 часа и има 1000 убийства, а Кирето е играл 2 часа и има 500 убийства, от тук следва че Иванчо за 1 час направил 100 убийства, докато Кирето за същия период е направил 250 убийства. От това следва, че Киро ще е с по-висок ранк от Иванчо.
В: Добре, вече съм ранк 1, как да остана там?
О: За да си запазите ранка, трябва да правите, колкото можете повече убийста за мапа, само така ще се дига коефициента за убийства за 1 час.
Надявам се, че съм бил полезен, ако имате още въпроси не се притеснявайте да питате.
Екипът на CS.SECTOR.BG ви пожелава приятна игра!!!
По принцип в сървъра има графа Infected humans, но тук в сайта я няма, така че предполагам, че не влиза. А и все пак и да влиза ти няма да си инфектирал толкова много хора, че да има някаква голяма разлика.