Добре дошли

Потребителско име:

Парола:


Запомни ме

[ ]

Свържи се с нас

Форуми

SECTOR.BG Counter-Strike Community - The Best CS 1.6 Servers in the World! :: Форуми :: Администрация :: Помощ
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Имам добра видео карта, но CS ми лагва, помощ!
Редактори:Kobri, Lucky, SleepWalker, perfektnoto savur6enstvo, Lummox, -ThugLife-, Xfirb, pochti perfekten*, Keep Hope Alive
Автор Отговор
DragonClaw
сб мар 16 2013, 03:37
Регистриран потребител #18
Регистриран: пт фев 20 2009, 01:58
съобщения: 791
Това е нещо като урок, но тъй като нямам необходимия хардуер, за да тествам и докажа теорията си, темата е по-скоро предложение към всички с този проблем. Преди време имаше няколко оплаквания (спомням си за поне два конкретни потребителя) от хора с видео карта AMD Radeon HD6670 - една от най-успешните карти от 6ххх-та серия, поради доброто си съотношение между цена/производителност.

Всички съвременни видео карти се "даунклокват" (смъкват работната честота на графичния процесор и памет, когато не им е необходимо да работят на пълен капацитет), за да пестят енергия. Факт е обаче, че при пускането на CS тези работни честоти не се връщат до нормалните си стойности. Каква точно е причината - не знам, но сигурно е свързано с това, че играта е много дърта.

Моята видео карта, например, работи на 860MHz честота на графичния процесор и 1200MHz честота на паметта. Когато не е под товар, тези честоти падат на съответно 300MHz и 150MHz. В моя случай тези честоти са ми предостатъчни за да играя CS нормално. При HD6670 тези честоти падат до съответно 100MHz и 150MHz (това е така, защото колкото по-мощна, бърза и скъпа е видео картата, толкова по-малко се очаква на потребителя да му пука за енергията, която тя консумира), което комбинирано с по-ниския клас видео карта, може да води до жесток спад в производителността на видео картата ви, докато разцъквате CS.

А потенциалното решение е?

GPU Tweak - програмката на Asus за овърклокване на видео карти. Можете да си я изтеглите безплатно от техния сайт. Работи с всякакви видео карти, не само Asus. След като я инсталирате, най-вероятно ще поиска да рестартирате компютъра си. Ето какво трябва да направите след това:
1.Намерете бутона Advanced Mode и кликнете на него:

2.След като превключите на Advanced Mode, ще ви се открият още настройки. Трябва ви бутона Disable 2D:

Кликвайки на него, на практика форсирате видео картата си да работи постоянно на фирмената си честота, без значение дали е под 3D товар или не. Това ще е така само докато програмата все още е включена. Ако не се заигравате с никакви други настройки, за видео картата ви няма никаква опасност. Единственият ефект е, че ще консумира няколко вата повече. Ако държите GPU Tweak включен само докато играете CS и сте с конкретната видео карта - HD6670 - тези няколко вата надали ще ви струват повече от 10 стотинки на месец.

Това е всичко на теория. Съжалявам само, че нямам възможност да я тествам лично. Затова ако имате подобен проблем си струва да изпробвате написаното в горните редове и да споделите дали сте имали успех.
Най-отгоре
{SENDPM=18}
zMb] -BLUE TERROR-
сб мар 16 2013, 04:21
Регистриран потребител #16004
Регистриран: пт окт 22 2010, 03:15
съобщения: 363
Веднага ще пробвам
Най-отгоре
{SENDPM=16004}
True Bang Killah
сб мар 16 2013, 04:33
Регистриран потребител #22008
Регистриран: пт авг 03 2012, 06:25
съобщения: 26
А изгори си картата,че после псувай... хаха шегувам се
Най-отгоре
{SENDPM=22008}
 

Иди:     Най-отгоре

Colour Key:
Главен Администратор, Администратор, Support, Екип, CS Админ, VIP, Miss Sector.BG, Потребител

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System